Kano ile çocuğunuz kendi bilgisayarını kendi yapsın
Bir Kickstarter projesi olarak başlayan Kano artık Toys R Us, Barnes and Noble gibi Amerika’daki büyük mağazaların raflarında yerini aldı.
Çocuklara yönelik hazırlanmış Raspberry Pi tabanlı “kendin yap” bilgisayar kiti olan Kano Kickstarter’dan 1.5 milyon $ fon elde etmişti. Beklenenin 15 kat üstünde olan bu fonlama sayesinde 100 bin‘in üzerinde kit üretilip sahiplerine gönderilmişti.
Bugün yapılan duyuruyla daha fazla kullanıcıya erişebilmek için Amerikadaki iki büyük mağaza zinciri ile anlaşma yaptıklarını açıkladılar.
Kano Nedir?
Kano Raspberry Pi tabanlı bir bilgisayar kiti. Yani kutusunu açtığınızda hazır olarak karşınıza gelmiyor. Parçaları birleştirip kendi bilgisayarınızı kendiniz oluşturabiliyorsunuz. Tabi aslında bu işi çocuğunuzun yapması gerekiyor 🙂
Kitle birlikte gelen güzel çizimlerle bezenmiş bir kitapçık sayesinde çocuklar Kano’yu kolayca birleştirebiliyor. Kit 10 parça “tak/kullan” ekipmanıyla birlikte geliyor. Bunlar başta Raspberry Pi olmak üzere, kablosuz klavye, kendin yap tarzı bir hoparlör, minik bir kasa, güç kablosu, HDMI kablosu, hafıza kartı, USB güç kaynağı, kitapçık ve 4 sayfa dolusu sticker olarak kutuda yer alıyor.
149 $‘a satılan bu kitle birlikte bir monitör gelmiyor maalesef. Zaten pek pratik de olmazdı. Fakat HDMI kablonun kutuda yer alması önemli bir özellik. Böylece ekstra bir parça satın almadan kutusunu açıp kurulumu yaptığınız gibi hemen HDMI uyumlu televizyonunuza bağlayabilirsiniz.
Bu kiti 6-8 yaşındaki çocuklar ebeveynlerinin yardımıyla kurabileceği gibi daha büyük çocuklar rahatlıkla kendileri birleştirip çalıştırabilirler.
Neler Yapılabilir?
Oluşturulan ürün minik bir bilgisayar olduğu için Python ve Javascript dilleriyle çocuğunuz programcılık öğrenebilir, hatta Minecraft ekibinin hazırladığı Python tabanlı Kano Blocks uygulaması ile daha eğlenceli bir şekilde bu işi kapabilir. Büyük çocuklar bu kitle Linux’un siyah terminal ekranının sunduğu gücün tadına varıp kendine güzel bir kariyer başlangıcı yapabilir.
Kano’da sadece vitaminli sebzeler yok tabi. Minecraft başta olmak üzere çeşitli oyunlar, YouTube, Müzik ve Internet gibi çocuğunuzun balıklama atlayacağı kalorisi bol çikolatalı hamur işleri de mevcut.
Kaynak: The Verge
Son yorumlar