32. Haftanın başlıkları
Yılın 32. haftasında BT Magazin’de işlediğimiz bazı konulara kısaca göz atalım.
Gittigidiyor tamamen gitti
Gittigidiyor’un %93’üne sahip olan eBay bütün hisseleri alarak şirketin tamamen sahibi oldu.
Google Maps “sadece Wi-Fi” ve “SD Kart” seçenekleri sunuyor
Google Maps çevirimdışı deneyimini artırmak için sadece Wi-Fi ile çalışmaya ve haritanın SD Kart’a kaydedilmesine olanak sağlayan bir güncelleme yayınladı.
NASA roket testleri için HDR kamera geliştirdi
Amerikan uzay ajansı NASA roket fırlatılırken olan biteni daha iyi inceleyebilmek için yüksek ısı ve ışık altında çalışabilen yeni bir HDRkamera geliştirdi.
Google Gazze’yi haritaya geri koydu
Bir kaç gündür sosyal medyalarda dolaşan “Google Maps Gazze’yi haritadan sildi” haberlerine Google’dan bir açıklama ve düzeltme geldi.
iPhone 7 Eylülde tanıtılacak
iPhone 7’nin çıkış tarihi belli oldu. Apple’dan sızan bilgilere göre iPhone 7, 7 Eylül’de tanıtılacak.
Türk profesöründen kendi kendini tamir edebilen kumaş
ABD’deki Penn Devlet Üniversitesi araştırmacılarından Türk profesör Melik C. Demirel’in başında olduğu bir ekip kalamar dokungaçlarından elde ettikleri proteinle meydana getirdikleri bir sıvı sayesinde kumaş parçalarının güçlü bir şekilde kaynaştığını tespit ettiler.
MIT’den yeni bir programlama dili: Simit
MIT Bilgisayar Bilimleri ve Yapay Zeka Laboratuvarı, Adobe, Kaliforniya Üniversitesi, Toronto Üniversitesi, Teksas A&M ve Teksas Üniversitesi iş birliği ile hızlı ve etkin bilgisayar simülasyonları oluşturabilmek için “Simit” isminde yeni bir programlama dili geliştirildi.
İTÜ BeEngine takımı Uçak Motoru Tasarım Yarışması’nda dünya 2.si oldu
ABD’de her yıl düzenlenen ve Amerikan Havacılık ve Uzay Enstitüsü (AIAA) ve konuyla ilgili bazı kurumlar tarafından organize edilen Uçak Motoru Tasarım Yarışması’nda İstanbul Teknik Üniversitesi BeEngine takımı dünya ikinciliği başarısı elde etti.
El yazısını taklit edebilen program geliştirildi
Londra Üniversitesi’nden (University College London / UCL) bir ekip “My Text in Your Handwriting” (Benim Metnim, Senin El Yazın) ismini verdikleri bir program geliştirdiler. Bu programda oluşturdukları algoritma herhangi bir kağıda yazdığınız yazıyı analiz ederek el yazısını çözebiliyor. Daha sonra bu el yazısı stilinde herhangi bir metni sanki siz yazmışsınız gibi oluşturabiliyor.
Son yorumlar