YouTube’da yeni trend: Benimle çalış / Study with me

YouTube’da eğitim sektöründen mobilyaya, otomobilden bahçe düzenlemeye aklınıza gelebilecek hemen her alanda milyonlarca harika içerik bulunuyor. Tabi bu faydalı içeriğin kat kat üstünde de zararlı veya en hafif tabiriyle işe yaramaz videolar da mevcut. Bilhassa trend yani rağbet gören videolar bölümüne bir kaç saniye baktığınızda, hele es kaza bir iki video izlediğinizde kendinize “az önce ne izledim ben?” diye sormak işten değil.

Neyse ki gidişat hep kötü değil. Reyting uğruna leğenler dolusu “slaym / slime” yapan çoluk, çocuk ve hatta ebeveynlerden bıktıysanız YouTube’un Benimle Çalış / Study with me trendi çok hoşunuza gidebilir.


YouTube için içerik hazırlamak kolay değil. İnsanların ilgisini çekecek bir konu bulmakla da iş bitmiyor. Bunun çok profesyonel olmasa da güzel bir şekilde montajlanması izleyeciler için önemli bir husus. Böyle olunca da içerik üretmek epey meşakkatli oluyor. YouTuber gençler bunun da çaresini bulmuş ve saatlerce süren ve çok az montaj gerektiren videolar hazırlamış: Çalışma videosu.

Evet, bazı YouTuberlar sadece ve sadece masa başında ders veya bir iş üzerinde çalışırlarken videolarını çekiyor ve “benimle çalış” sloganıyla bunu paylaşıyor. Bu tarz videolar çok ilginç bir şekilde oldukça rağbet görüyor. Örneğin aşağıdaki video iki buçuk saat uzunluğunda ve bu yazı hazırlandığında 2 milyon 300 bin izlenme sayısına ulaşmıştı.

25 dakikalık Pomodoro tekniği kullanılan videoda fasılalarda videoyu durdurup bir kaç dakika rahatlamanız tavsiye ediliyor.

Ülkemizde de slime videoları yerine bu tarz, bilhassa genç izleyicileri çalışmaya sevk edecek videoların yayılmasını dört gözle bekliyoruz.

BT Magazin

BT Magazin, 13 Mayıs 2016'da yerli girişimleri tanıtmak için kuruldu.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...