Twitter’ı isteyen yok mu?
Twitter’ın başı dertte.
Microsoft LinkedIn‘i takımına kattığından beri 26.2 milyar dolarlık bu işlemin büyüklüğü bir sonraki mega satın almanın ne olacağı konuşmalarını yeniden alevlendirdi.
Akbabalar bir yıldan fazladır Twitter’in etrafında dönüyor fakat şirket yakında bir satış olacağına dair bütün uzman görüşlerini boşa çıkardı.
Büyüme yavaşlamış olsa da Twitter reklam geliri toplamaya ve gerçek zamanlı değerli veri üretmeye devam ediyor. Twitter’ın en değerli içeriği, güçlü politikacı, yazar, akademisyen ve ünlülerin oluşturduğu içerikler internetteki trafiği Twitter’a sürüklüyor. Twitter ziyaretçilerinin çoğu kendi kullanıcıları değil. Twitter mutlaka kendi kullanıcısı olmayanların ziyaret sayısını ve sitede geçirdiği süreyi artırması gerekiyor.
Ne yazık ki ilerlemeye rağmen Twitter hisseleri kötü bir performans gösteriyor. Şirkette önemli bir yeniden yapılanmaya gidildi ancak hala güven vermiyor.
Bir yıl içerisinde pek çok teknoloji şirketi piyasaya girip çıktı.
Wall Street dedikodularına göre -ki daha önce hiç yanılmadılar- Twitter 2017’de satılacak. Ne olursa olsun!
Axiom Sermaye Yönetimi’nden Victor Anthony Jack Dorsey bir yıl içerisinde ilerleme kaydedemezse Twitter’in satılığa çıkarılacağını, eğer durumu düzeltirse daha da çekici bir hedef haline geleceğini düşünüyor.
Bu şartlara göre şanslı damat adaylarına göz atalım.
Google: İki kez sosyal medyaya girmeye çalışmış, en son Google+ ile yine başaramamış. Google şuan zaten Twitter’la entegrasyon halinde. Tweetler arama sonuçlarında görüntülenebiliyor. Ayrıca iki şirket arasındaki anlaşma nedeniyle Twitter’daki sponsorlu Tweetler Google reklam kampanyaları üzerinden satın alınabiliyor.
Microsoft: Linkedin’i satın alarak veriye ne kadar aç olduğunu gösterdi. Twitter’da tonla gerçek zamanlı veri mevcut. Microsoft 2011’de kendi sosyal medyası so.cl‘ı “ortak tüketim için” mottosuyla duyurmuştu. Bunu yeniden canlandırmak isteyebilir. Fakat henüz Linkedin’i yeni satın aldığı için elleri dolu olabilir. Microsoft sosyal medyaya olan ilgisini gösterdi ama sadece ofis ortamı bazında bu işi düşünüyor.
Facebook: Twitter da Instagram ve Messenger gibi kendi bağımsız fonksiyonlarıyla Facebook uygulamaları arasına girebilir. Fakat Facebook hashtag ve trending gibi pek çok Twitter yaklaşımını kendine uyarlamış zaten.
Apple: Twitter iOS’la ve macOS’la gayet iyi bir entegrasyona sahip zaten. Eğer Apple Twitter’i satın alırsa şirkete yeni bir pazar oluşturması için kuvvetli bir sosyal medya sağlamış olur. Apple’ın yakmak için tonla parası mevcut. Spotify’la verdiği savaşta henüz yeteri kadar ilerleme kaydedemedi.
Bunların dışında başka talipliler de olabilir.
Mesela Amazon, AT & T, Murdoch..
Analistlerin 2017 kehanetinin neticesini yaşarsak göreceğiz.
Kaynak: TechCrunch
Son yorumlar