2016’nın 25. haftasında BT Magazin’de neleri işledik, bütün haberleri takip edemeyenler için kısa kısa değinelim.
ABD’de hemen herkes yılın kaçıncı haftasında olduğunu bilir.
Eğer şirketiniz 01.01.2016’dan önce kurulmuşsa, 2015 yılı mali verilerine göre net satış hasılatı en az 100 bin TL ise ve bilanço hesabı esasına göre defter tutuyorsanız, 2014-2015 yıllarından herhangi birinde brüt satış karı elde etmişseniz bu programa başvurabiliyorsunuz. Bu ay sonunda başvurular sona eriyor.
Twitter 150 milyon dolara görüntü işleme konusunda nam yapmış Magic Pony’i satın aldı. Canlı yayın yeteneklerini artırmak isteyen Twitter Facebook’dan geri kalmak istemiyor.
Rusya’da sular altında kalan bir alt geçitte diğer araçların aksine Tesla Model S’in rahatça hareket edip tünelden çıkabilmesi üzerine Elon Musk reklam fırsatı kaçırmayıp Model S’in kısa süreli de olsa bir tekne kadar iyi yüzebileceğini, direksiyonun da dümen gibi kullanılabileceğini iddia etti.
Aralarında Katty Perry ve Billy Joel de dahil olmak üzere bazı müzisyenler bu yılın başlarında Amerikan Telif Hakkı Ofisi’ne mevcut telif hakkı yasasının değiştirilmesi için başvuru yapmışlardı. Şimdi benzer bir amaçla Paul McCartney, Taylor Swift ve U2 kongreye ithaf ettikleri bir açık mektup imzaladılar. Müzisyenler ve yapımcı şirketler mevcut yasanın YouTube’a şarkılar üzerinden sanatçı ve yapımcıları gözardı ederek para kazanmaya izin verdiğini düşünüyor.
Üretilen araçlar satılsın satılmasın fabrikadan çıktığı andan itibaren eğlence uygulamaları, kablosuz güncelleme, 4G hotspot, araçtan araca iletişim gibi hizmetleri sunabilmesi için mutlaka hücresel ağa bağlanması gerekiyor. Cep telefonu kullanıcıları ise telefonlarını güncelleseler de mevcut hatlarını kullanıyorlar veya bir şebekeden diğerine geçiyorlar. O nedenle hücresel ağa bağlanma sayıları arabaların gerisinde kaldı.
Twitter’ın Periscope’u, Amazon’un Twitch’i, Google’ın YouTube’u ve son olarak Facebook’un Live’i derken Tumblr da canlı yayın kervanına katıldı.
Tesla CEO’su Elon Musk kuruluşunda yardım ettiği, bizzat öz kuzenlerine ait olan güneş enerjisi uygulayıcısı SolarCity’i satın alıp kendi ürünleri için daha “sürdürülebilir” bir ekosistem inşa etmek istiyor.
Hint bilim adamları ve bakanların yakından izlediği 20 uyduyu taşıyan roket Andhra Pradesh eyaletinden fırlatıldı. Roket 1,5 kg ile 700 kg arasında değişen ağırlıklarda cihazlar içeriyor. Uydulardan biri Google’a ait olmak üzere 13 tanesi ABD’ye ait.
Google Fiber ABD’de 5 şehirde yürüttüğü çalışmalarını kısa bir süre içerisinde 20’ye çıkarmayı hedefliyor. Bilhassa San Francisco’da ilerlemek isteyen firma San Francisco, Oakland, Berkeley ve San Diego gibi Kaliforniya şehirlerinde oldukça güçlü bir varlığa sahip olan Webpass’i satın alarak süreci hızlandırıyor.
Google’ın 2013’de satın aldığı Boston Dynamics her gün Skynet’e biraz daha yaklaşıyor. Devasa ürkütücü robot katırlar kadar yetenekli ve ev içinde kullanıma uygun SpotMini bulaşıklarınızı yerleştirip, size gazetenizi getirebilir.
Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST, 8. yılında da gençlerin inovasyon ve mühendislik tutkusuna ev…
Başakşehir Belediyesi ve Başakşehir Living Lab, 20 Şubat 2025’te girişimcilik ekosisteminin geleceğini şekillendirecek önemli bir…
TÜBİTAK BİLGEM tarafından geliştirilen MarketFiyati.org.tr, tüketicilere büyük market zincirlerindeki fiyatları karşılaştırma imkânı sunan yeni bir…
https://www.youtube.com/watch?v=cLLG9A-Ei7k Türkiye’nin yerli ve milli otomobili Togg, önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktı. 2018…
Cenoa, Amerika’dan Türkiye’ye para transferini kolaylaştıran bir fintech girişimidir. E-ticaret yapanlar ve freelancer’lar için yüksek…
Günümüzde dijital pazarlamanın önemi giderek artarken, işletmelerin çevrimiçi varlıklarını güçlendirmek için SEO (Search Engine Optimization)…