Uzaktan web teknolojileri eğitiminde yerli ve güçlü bir çözüm: phpuzem

Teknoloji ve bilhassa internet sayesinde örgün eğitimin yerini yavaş yavaş değil hızlı bir şekilde uzaktan eğitime bıraktığı artık bir gerçek. İnsanlar bilgisayar, tablet ya da cep telefonlarıyla önlerine konan değil tercih ettikleri içerikleri tüketebiliyorlar. Üstelik bu eğitimleri alabilmeleri için yüzbinlerce kişiyle bir sınav yarışına girip bir çıtayı aşmalarına gerek yok.

Uzaktan eğitim konusunda yerli-yabancı pek çok platform bulunuyor. Bu yazımızın konusu olan phpuzem (PHP Uzaktan Eğitim Merkezi) ilk başta bunlardan biri gibi görünse de tamamen kendi iç bünyesinde hazırladıkları ve ileri seviye olarak sınıflandırdıkları eğitimlerle farklı bir konumda duruyor.


phpuzem pek çok platform gibi herşeyi içinde barındırmak yerine gerçekten uzman oldukları nesne tabanlı PHP, Laravel, NuxtJS ve Unity kategorilerinde izleyicisine profesyonel manada çözüm geliştirme niteliği kazandırabilecek bir müfredat sunuyor. Rakiplerin parça parça verdiği eğitimlere mukabil phpuzem’de baştan sonra bir projede olması gereken adımlar üzerinden eğitim veriliyor.

Tasarım dersleri, yazılım mimarisi, tasarım şablonları konularında da detaylı içeriğe sahip olan platformun kurucusu Halil Coşdu ülkemizde geliştirilen yazılımların görünüm olarak yurt dışındaki örneklerinden çok daha iyi seviyelerde olmasına mukabil iyi planlanmadan, alelacele hazırlanmış altyapılara sahip olduğunu belirtiyor.

“Dünya standartlarıyla yazılım yazmak istiyorsak altyapımız sağlam olmalı. Bizim ülkece tasarımımız zaten iyi bir seviyede. Bir amazon’a bakın bir de hepsiburada’ya, farkı görmek mümkün. Biz altyapının sağlam olması, geliştirdiğimiz yazılımların kaliteli olması için uğraşıyoruz.”

Halil Coşdu, phpuzem kurucusu

Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz atasözüne uygun olarak phpuzem de sunduğu eğitimin kalitesini kendi platformunun alt yapısında göstererek ispatlıyor. phpuzem Laravel & Nuxt’la yazılmış, SSR-SPA teknolojisi ile çalışan ilk eğitim portalı olarak teknolojisi ile hem bugüne hem de yarına hazır görünüyor.

Platformdaki videoların hepsi ücretli değil. Hemen her seride ortalama 20 eğitim ücretsiz kullandırılmakla birlikte bazı serilerin tamamı ücretsiz olabiliyor.

phpuzem’de diğer eğitim platformlarından farklı olarak bir sorunun çözümünü bütünüyle ele alan eğitimler mevcut.

phpuzem hakkında

phpuzem Halil Coşdu tarafından 2014’de Laravel frameworkünün 3.1 sürümünün ortaya çıkmasıyla birlikte kendini göstermiş bir uzaktan eğitim platformu. Başlarda bireysel olarak başlayan bu oluşum 2019’da kurumsallaşarak sağlam bir alt yapı ve arayüzle tüketicisinin karşısına çıktı.

BT Magazin

BT Magazin, 13 Mayıs 2016'da yerli girişimleri tanıtmak için kuruldu.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...