15 Nisan 2015’te kurulan tamamen ücretsiz, sosyal kütüphane otomasyon yazılımı Kitapi 1000. kütüphanesine ulaştığını kendi blogundan duyurdu.
Daha çok okul kütüphanelerine yönelik bir çalışma olarak başlayan Kitapi 20 bine yaklaşan üye sayısı ile sadece okullarla sınırlı kalmayıp kişisel kütüphaneler, üniversite ve ilçe halk kütüphaneleri de dahil kütüphanesi olan bütün kurumlara hizmet verebilmektedir.
Adet olarak 1000. kütüphaneye erişen yazılımda aktif kütüphanelerin sayısının da yükselmesi için ilerleyen zamanlarda bir dizi yenilik getirmeyi planlıyor.
Kütüphanelere ücretsiz blog hizmeti veren Kitapi öğrenci üyelerin öğretmen gözetiminde bu bloglara içerik oluşturmasını sağlıyor.
Bu bloglardan bazıları:
Kitapi sisteminde blogların tamamına buradan erişebilirsiniz.
Kitapi sisteminde kütüphaneler üzerinde özel QR kodlarının yer aldığı kimlik kartlarını kullanabiliyorlar. Ayrıca sisteme kayıtlı bütün kitaplar için de QR etiketleri basılabiliyor. Ekibinin hazırladığı iOS ve Android ortamları için geliştirilen ücretsiz Kitapi QR Reader uygulamaları ile üye kimlik kartları ve eserlerde yer alan QR etiketleri kolaylıkla okutularak kullanıcıların otomasyonu daha rahat kullanmalarına imkan veriyor.
Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST, 8. yılında da gençlerin inovasyon ve mühendislik tutkusuna ev…
Başakşehir Belediyesi ve Başakşehir Living Lab, 20 Şubat 2025’te girişimcilik ekosisteminin geleceğini şekillendirecek önemli bir…
TÜBİTAK BİLGEM tarafından geliştirilen MarketFiyati.org.tr, tüketicilere büyük market zincirlerindeki fiyatları karşılaştırma imkânı sunan yeni bir…
https://www.youtube.com/watch?v=cLLG9A-Ei7k Türkiye’nin yerli ve milli otomobili Togg, önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktı. 2018…
Cenoa, Amerika’dan Türkiye’ye para transferini kolaylaştıran bir fintech girişimidir. E-ticaret yapanlar ve freelancer’lar için yüksek…
Günümüzde dijital pazarlamanın önemi giderek artarken, işletmelerin çevrimiçi varlıklarını güçlendirmek için SEO (Search Engine Optimization)…
View Comments