Yerli akıllı saat watchX en iyi teknoloji ödülü aldı

Gaziantep’te Mustafa Tülü ve Enes Çaldır isimli iki mühendis tarafından 3 ay gibi kısa bir sürede üretilen yerli akıllı saat “watchX” İngiltere’de düzenlenen dünyanın en büyük eğitim teknolojileri fuarı BETT Show’da alanının en iyi ödülü kabul edilen “EdTech” ödülüne layık görüldü.

Kendi işlerinden istifa ederek ArgeX girişimini kuran iki mühendis üniversite kafelerinde ve kütüphanelerinde çalışarak üç ayda ürettikleri akıllı saati 45 ülkede 2000’in üzerinde kullanıcıya ulaştırdı.


Kodlanabilir bir akıllı saat olan bu ürüne diğer ülkelerden de ilginin artması üzerine Japonya, Çin ve Tayvan’da distribütörlük veren girişimciler Avrupa ve ABD’de de kullanıcı sayısını artırmak istiyor.

Yerli akıllı saat watchX kutudan parçalar halinde çıkıyor ve kullanıcılar bunu kendileri birleştirerek saati oluşturuyor. Bilgisayara bağlanabilen saat bu sayede programlanabiliyor.

watchX 9 yaş ve üzerindeki her çocuğun bileğinde olmak istiyor.

ArgeX mühendisleri bütün dünya gibi ülkemizde de kodlamanın ne kadar önemli olduğunun giderek daha çok anlaşıldığını belirterek 9 yaş ve üzerindeki her çocuğun bileğinde watchX’i görmek istediklerini belirtiyor.

Akıllı saatlerle ilgili bu haberlere de göz atmak isteyebilirsiniz.

Kaynak: TRT-Türk

BT Magazin

BT Magazin, 13 Mayıs 2016'da yerli girişimleri tanıtmak için kuruldu.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...