Sosyal medyada yer alan her haberi/bilgiyi mutlaka doğrudur diye kabul etmek büyük bir yanlış. Bilhassa son Amerikan seçimlerinde Facebook’ta yer alan sahte haberler insanları oldukça kızdırmış görünüyor.
Washington Post gazetesinin haberine göre Anant Goel, Nabinta De, Qinglin Chen ve Mark Craft isimli dört öğrenci bu sorunu ortadan kaldıracak gibi görünüyor.
Princeton Üniversitesinde yapılan bir hackathon etkinliğinde öğrenciler Facebook’un sahte haber sorununu bir buçuk günde çözmeyi başardılar. Kazanan ekip geliştirdikleri algoritma ile Facebook’ta yayınlanan gönderilerin gerçek mi sahte mi olduğunu karar verip etiketliyor.
FiB ismini verdikleri bu sistem bir Chrome eklentisi olarak çalışıyor. Kaynak aldığı bir kaç yabancı faktörü dikkate alarak ilgili habere “onaylı” ya da “onaysız” etiketi uyguluyor. Bu faktörlerden biri aynı haberin başka güvenilir kaynaklarda da yer alıp almaması olarak belirtiliyor.
Ekip geliştirdiği algoritmayı açık kaynaklı olarak paylaştı ancak aşırı talep nedeniyle servis şuan çalışamıyor. Belki Zuckerberg bu algoritmadan yararlanmak isteyebilir.
Kaynak: TNW
Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST, 8. yılında da gençlerin inovasyon ve mühendislik tutkusuna ev…
Başakşehir Belediyesi ve Başakşehir Living Lab, 20 Şubat 2025’te girişimcilik ekosisteminin geleceğini şekillendirecek önemli bir…
TÜBİTAK BİLGEM tarafından geliştirilen MarketFiyati.org.tr, tüketicilere büyük market zincirlerindeki fiyatları karşılaştırma imkânı sunan yeni bir…
https://www.youtube.com/watch?v=cLLG9A-Ei7k Türkiye’nin yerli ve milli otomobili Togg, önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktı. 2018…
Cenoa, Amerika’dan Türkiye’ye para transferini kolaylaştıran bir fintech girişimidir. E-ticaret yapanlar ve freelancer’lar için yüksek…
Günümüzde dijital pazarlamanın önemi giderek artarken, işletmelerin çevrimiçi varlıklarını güçlendirmek için SEO (Search Engine Optimization)…