Internet Arşivi’ne 10 bin Amiga oyun ve uygulaması eklendi

İnternet Arşivi (archive.org) isimli bütün interneti olabildiğince arşivlemeye çalışan web sitesini duymuşsunuzdur. Duymadıysanız en basit ifadeyle “Internet zaman makinesi” olarak tanımlayabiliriz. Herhangi bir sitenin çeşitli tarihlerde nasıl göründüğünü bu siteden öğrenebilirsiniz.

Internet Arşivi sadece web sitelerini arşivlemekle kalmamış zamanla yüzlerce kitap, müzik, video, oyun, uygulama gibi materyalleri de kapsayacak büyük bir kolleksiyon haline gelmiştir.


İşte bu dev kolleksiyona geçen hafta 80’lerde meşhur olan 10 bin yeni Amiga oyun ve yazılımı daha eklendi. Arşivin bir güzelliği daha var. Başka herhangi bir yazılıma ihtiyaç duymadan doğrudan web sitesindeki emülatör üzerinde bu uygulamaları çalıştırabiliyorsunuz. Şansınız yaver giderse tabii. Çünkü emülatörler çok tutarlı yazılımlar değiller. Örneğin bu yazıyı hazırlamadan önce çok defa Pacman oynayabildik ancak ekran çıktısı almak için giriştiğimiz son denemelerimiz hep boşa gitti.

Sitede Pacman, Prehistorik, Tetris gibi klasik oyunları deneyebilir yada Paint Delux gibi uygulamalarla nostalji yapabilirsiniz.

paint-deluxe

 

Şahika Civelek

2007'den beri KadınSanat bloggeri. Tasarlar, çizer, boyar...

Bunlar da hoşunuza gidebilir...