Beşi bir yerde proje yönetim platformu: Zenkit

Son 10 yıldır proje yönetim programları çok fazla kullanılmaya başlandı. Öncelikle iki eski Facebook çalışanı tarafından hayata geçirilen Asana’dan sonra Wunderlist veya Trello gibi programlar ilgi çekmeyi başardı. Yakın zamanda da Monday gibi Airtable de bu pazara ayak basmış oldular. Bahsi geçen bütün bu programlar farklı farklı işlemler için kullanılıyor. İşte bu noktada alman girişimi Zenkit farkını göstermek istedi ve bu programların sunduğu bütün özellikleri tek bir çatı altına almayı başardı.

Zenkit’i diğerlerinden ayıran özellikler nelerdir?

Zenkit bir proje yönetim platformudur. Projenin mutlaka bir yazılım projesi olması gerekmiyor. Fikirlerinizi, verilerinizi, müşterilerinizi yani belli başlıklar altında yönetmek istediğiniz herşeyi bir çatı altında toplayabilirsiniz.


Farklı görünüm seçenekleriyle yapacaklarınızı dilediğiniz şekilde göz önünde tutabilirsiniz. Zenkit liste, tablo, kanban, takvim ve fikir haritası (mindmap) şeklinde beş ayrı görünüm sunmaktadır. Sadece tek tıklamayla verilerinizi dilediğiniz şekilde gösterebilirsiniz.

Zenkit farklı görünüm seçeneklerini bir arada barındırmasıyla rakiplerinden farklılaşıyor. Diğer uygulamalarda listelerinizi bir tabloya aktarmak zahmetli olabilirken Zenkit’te zaman kaybı yaşamadan tek bir tıkla yapmak mümkün..

Çeşitli görünüm seçenekleri sayesinde projelerinizi tek bir kalıp içerisinde yönetmeniz gerekmiyor. Projelerinizi veya işlerinizi istediğiniz kolaylıkta şekillendirebilirsiniz.

Projenize zen katın!

Takım arkadaşlarınızla aynı anda aynı projede hareket edebilirsiniz, görev atama, görevin süresini belirtme, yapılacaklar, yapılıyor ve yapıldı gibi başlıklar altında, hep birlikte takipte olabileceksiniz. Kanban sistemiyle önünüzdeki olan projede görevlerinizi kolayca sürükleyip dilediğiniz durum sütununa bırakabilirsiniz. Mevcut kullanmış olduğunuz proje yönetim programları varsa entegrasyon hizmeti ile kolaylıkla projelerinizi Zenkit’e taşıyabilirsiniz.

Herhangi bir proje için kullanabilirsiniz

Projenizin mutlaka bir yazılım projesi olması gerekmiyor. Bir yemek daveti verecekseniz dahi Zenkit’i kullanabilirsiniz.

Davet için ne gerekiyor? Tabiki bir alışveriş listesi. Marketten, manavdan veya kasaptan alacağınız farklı ürünlere ait listeyi örneğin Wunderlist programıyla hazırlardığınızı düşünün. Burada eksik olan tek şey yapacaklarınızın durumunu görmek. Bunun için Trello’nun kanban görünümüyle listenizdeki başlıkları rahatlıkla yapıldı, yapılıyor gibi sütunlara sürekleyip bırakmak mümkün. İşte bu iki farklı yöntem için artık iki ayrı programa ihtiyaç yok. Zenkit bu iki fonksiyonu barındırdığı gibi başka imkanlar da sunuyor. Farzedelim ki yaptığınız alışverişin ne kadar tuttuğunu görmek istiyoruz, o zaman tek tıkla tablo fonksiyonunu kullanarak tutarlarınızı, adetlerinizi tablo halinde görüntüleyebilirsiniz. Eğer daha da detaylandırmak isterseniz alışverişi hangi gün ve saatte yapacağınızı, daveti hangi gün vereceğinizi takvim görüntüsüne geçerek oluşturabilirsiniz. Son olarak fikir haritası (mindmap) seçeneği de elinizin altında mevcut.

Hangi paketler var?

Zenkit’in ücretsiz versiyonu (Kişisel / Personal) da dahil olmak üzere üç ayrı paketi mevcut. Ücretsiz olarak kullandığınızda dahi oldukça geniş imkanlar sunuyor. Sınırsız proje altında 5000 başlık oluşturabiliyorsunuz. Bu pakette 3 GB eklenti alanı sunuluyor ve 5 kişiye kadar üye oluşturabiliyorsunuz.

Aylık 9 dolara sunulan Plus paketinde ise sınırsız proje altında 50 bin başlık oluşturulabiliyor. 6 GB eklenti kapasitesi ve sınırsız üye imkanı var.

Enterprise paketinin fiyatı sabit değil. İşletmenizin ihtiyaçlarına göre farklı başlık, eklenti ve üye sınırı seçeneklerini firmayla görüşüp ona göre bir fiyat almanız mümkün.

BT Magazin

BT Magazin, 13 Mayıs 2016'da yerli girişimleri tanıtmak için kuruldu.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...