Instagram’ın yorum özellikleri güncellendi

Instagram son aylarda kötü niyetli kullanıcılara müdahale etmek için bazı araçları kullanıma sunmaya başladı.

Önce yorumlarda belirli kelimeleri engelleme özelliği gelmişti. Şimdi paylaşımların yorum özelliğini kapatmak mümkün hale geldi. Ancak bütün paylaşımlar için genel olarak yoruma kapatma fonksiyonu henüz bulunmuyor. Yorumlara kapatılmış bir paylaşım daha sonra tekrar yoruma açılabiliyor. Son güncellemeyle yorumlara kalp koymak da mümkün oldu.


Instagram’a gelen yeni bir özellik de gizli hesaplarla ilgili. Hesabınızı gizli olarak ayarladıysanız her zaman olduğu gibi yeni takipçileri onaylamanız gerekiyor. Fakat şimdi fotoğraflarınızı kimlerin görmesini istediğinize dair fikrinizi değiştirirseniz bireysel olarak aktif takipçilerinizin onayını tek tek kaldırabilirsiniz. Instagram’ın belirttiğine göre bu şekilde takipçi listenizden çıkardığınız kullanıcılara herhangi bir bilgilendirme gitmiyor.

Bu yazıda bahsedeceğimiz son özellik ise diğerlerinden oldukça farklı. Herhangi bir gönderide paylaşımı yapan kişinin kendine zarar verebileceğini düşünüyorsanız bu fotoğrafı “kendine zarar verebilir” şeklinde bildirme seçeneği geliyor. Böylece yetkililerin fotoğrafı incelemesini sağlamak mümkün. Sadece bu özellik için 7/24 çalışan bir ekibin kullanıcıya yardım edecek kaynaklarla bağlantı kurmak üzere görevlendirildiği belirtiliyor. Suistimale çok açık olan bu özellik başkalarını rahatsız etmek isteyen troller tarafından kullanılabilecek gibi görünüyor.

BT Magazin

BT Magazin, 13 Mayıs 2016'da yerli girişimleri tanıtmak için kuruldu.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...