Internet

WhatsApp da Snapchat’i kopyalamaya başladı

Popüler yazılımlar arasındaki farklar giderek kapanıyor. Uygulamalar birbirlerinin çok beğenilen özelliklerini kopyalayarak insafsız bir rekabetle rakiplerini ezmeye çalışıyor. Snapchat bu yaklaşımın son kurbanlarından biri. Instagram’dan ve Apple’ın iMessage uygulamasından sonra WhatsApp da Snapchat’i taklit etmeye başladı.

Önceleri fotoğraf için Instagram, video için Vine, anlık paylaşımlar için Snapchat, mesajlaşmak için Whatsapp gibi uygulamalar tercih edilirken Instagram video özelliği getirerek Vine’ın önünü kesti. Sonra Stories ile Snapchat’i baltaladı. Snapchat’in sticker, yazı ve serbest çizgilerle kullandırdığı dinamik paylaşım ekranı o kadar beğenildi ki Instagram’dan sonra Apple iMessages uygulamasında (iOS 10 versiyonunda) benzer özellikleri kullanmaya başladı.


Kopyalama furyasından WhatsApp de nasibini almak için kolları sıvadı. Uygulamanın Android’de yayınlanan son beta sürümünde fotoğraflar üzerine yazı yazma, sticker yapıştırma gibi özelliklerin geldiği görülüyor.

Snapchat ve WhatsApp benzerliği

Her iki yazılımın kullandığı pek emoji bile tıpatıp aynı. WhatsApp normalde Android’de de iOS stili emojileri kullanmaya zorlardı. Şimdi onun yerine Twitter ve Snapchat tarafından kullanılan açık kaynak Twemoji’leri kullanmaya başladı.

Yazılımların birbirlerinden kopya çekmesi ilk defa olan bir şey değil. İnsanlara paylaşım yaparken daha kişisel imkanlar sunması bakımından iyi bile olmuş denebilir. Garip olan bu özellikleri uygularken kendine özgün bir yöntem değil, Snapchat’in birebir aynısını sunmaya çalışması oldu.

WhatsApp’dan başka bir haber daha.. Apple gece selfie fotoğraf çekimleri sırasında uyguladığı “Retina Flash” (ekranın tamamen aydınlatılıp flash etkisi yapması) sistemine benzer bir şekilde “pseudo-flash” adını verdiği benzer tekniği kullanıyor.

Uygulamanın son Android versiyonunda yer alan özelliklere şimdiden erişmek için beta programının bir parçası olmak gerekiyor. Ancak yayınlanması da çok uzun sürmeyecektir.

Kaynak: The Next Web

Hasan Civelek

BT Magazin'in kurucusu. Kitapi kurucu ortağı. Elektronik Mühendisi. 2001'den beri PHP üzerine çalışıyor. Ubit AŞ.'de Ar-Ge direktörü ve PHP/iOS uygulama geliştiricisi olarak görev yapıyor. 2010'dan beri blogger.

Recent Posts

Power BI Eğitim

Power BI, iş dünyasında veri görselleştirme ve iş zekası çözümleri sunan en popüler araçlardan biri…

1 ay ago

Togg T10X’in yeni rengi Ayder ile tanışın

Togg T10X modelinin seri üretimden çıkışının 2. yıl dönümünde yeni rengi duyurdu: Ayder. Karadeniz'in eşsiz…

2 ay ago

Bayiden çıkan CAR MEKAN’da: Araç Koruma Sanatı

Araç sahipleri için otomobillerini dış etkenlerden koruma ihtiyacı, her geçen gün dahafazla önem kazanıyor. Bu…

2 ay ago

Togg T10X’lere ADAS özellikleri geliyor

Togg T10X araçlara yeni sürümle birlikte ADAS (Advanced Driver Assistant System / Gelişmiş Sürücü Asistan…

2 ay ago

Peşinatsız Araba

Birçok insan için araba sahibi olmak büyük bir hayaldir. Ancak, peşinat gerekliliği, bu hayalin gerçekleşmesini…

2 ay ago

JBL, Xiaomi ve Bluetooth Kulaklık İncelemesi: Hangi Model Size Uygun?

Kulaklık seçimi, müzik tutkunları ve gün içinde sıkça görüşme yapanlar için oldukça önemli bir konu.…

2 ay ago