Twitter’ın yeni trol politikası tam olarak ‘gözden ırak olan gönülden de ırak olur” mantığına dayanıyor. Yani artık trol hesaplar veya hesapları oluşturanlar tespit edilmeyecek, onun yerine bu tür hesaplardan yapılan paylaşımlar gizlenecek.
Şirketin güvenlik başkanı Del Harvey ve ürün direktörü David Gasca trol kavramını “genel sohbeti çarpıtan” davranışlar olarak tanımlıyor. Bu davranışları tespit etmek için şirket trol benzeri hesaplarla ilişkilendirdiği belirli kalıpları seçti. Örnek olarak bir kerede birden çok hesap oluşturmak veya kendisini takip etmediği halde o kullanıcıyı tekrar tekrar etiketlemek verilebilir.
Twitter’ın güvenlik kurallarına göre tweetin içeriğinden bağımsız olan bu “sinyaller” bir algoritma tarafından tespit edilebilir. Trol benzeri davranış belirlendiğinde Twitter o kullanıcıyı bir nevi karantinaya alır. Bir tweetin altındaki “daha fazla yanıtı göster” düğmesine basılmadıkça etkileşimlerden herhangi biri kullanıcılar tarafından görünmez.
Dolayısıyla aslında bu yeni yöntemle herhangi bir içerik ortadan kaldırılmıyor. Sadece sorunlu içerik gizlenmiş oluyor.
Gasca ve Harvey, trol tweet’lerinin herkes için mi yoksa yalnızca hedefledikleri belirli kullanıcılar için mi gizlenecek sorusuna cevap olacak bir bilgi vermedi.
Kaynak: TNW
Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST, 8. yılında da gençlerin inovasyon ve mühendislik tutkusuna ev…
Başakşehir Belediyesi ve Başakşehir Living Lab, 20 Şubat 2025’te girişimcilik ekosisteminin geleceğini şekillendirecek önemli bir…
TÜBİTAK BİLGEM tarafından geliştirilen MarketFiyati.org.tr, tüketicilere büyük market zincirlerindeki fiyatları karşılaştırma imkânı sunan yeni bir…
https://www.youtube.com/watch?v=cLLG9A-Ei7k Türkiye’nin yerli ve milli otomobili Togg, önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktı. 2018…
Cenoa, Amerika’dan Türkiye’ye para transferini kolaylaştıran bir fintech girişimidir. E-ticaret yapanlar ve freelancer’lar için yüksek…
Günümüzde dijital pazarlamanın önemi giderek artarken, işletmelerin çevrimiçi varlıklarını güçlendirmek için SEO (Search Engine Optimization)…