Categories: ManşetMobilYazılım

Twitter Londra merkezli yapay zeka firması Magic Pony’i satın aldı

Twitter makine öğrenme teknolojilerindeki gücünü artırmak için Londra merkezli Magic Pony firmasını 150 milyon dolara satın aldığını kendi blogunda duyurdu..

Makine öğrenme tekniklerinin Twitter’daki hemen herşeyin çekirdeğini olmaya başladığı ifade edilen yazıda bu teknikler sayesinde Twitter kullanıcıları için en uygun haber, öykü ve olayları bulmanın çok daha kolay bir hale geleceği belirtiliyor.


Twitter görüntü işleme teknolojileri konusunda geliştirme yapan Magic Pony şirketini satın alarak makine öğrenmesi konudaki yeteneklerini artırmayı hedefliyor.
Şirket makine öğrenme konusundaki ilk yatırımlarına Haziran 2014 Madbits‘i satın alarak başladı. 2015 Haziranında da Whetlab‘ı satın aldı.

Magic Pony’nin ekibinin Twitter’in içerisindeki özel bir birim olan Twitter Cortex‘e dahil olacakları belirtiliyor. Burada mühendisler, veri uzmanları ve makine öğrenmesi araştırmacıları görev yapıyor.

Twitter Magic Pony’nin sahip olduğu teknoloji ile canlı yayın ve video yeteneklerini geliştirmeyi planlıyor. Son zamanlarda canlı yayın konusunda Facebook gibi dev rakiplerin boy göstermesi Twitter’i bu konuda hamle yapmasını da haklı çıkarıyor.

Magic Pony ekibinde görüntü işleme, makine öğrenmesi, yüksek performanslı veri işleme ve sinir ağları gibi konularında uzman dünyanın en iyi laboratuvarlarında eğitim almış doktora seviyesinde 11 bilim adamı bulunuyor.

Magic Pony firması da kendi web sitesinde bu satın alma işlemine dair bir yazı yayınlayarak  Twitter’in görsel deneyimlerini geliştirmek ve sahip oldukları teknolojiyi kullanmak üzere güçlerini birleştirdiklerini duyurdu.

 

BT Magazin

BT Magazin, 13 Mayıs 2016'da yerli girişimleri tanıtmak için kuruldu.

Recent Posts

En İyi Influencer Ajansı Hizmetleri

Dijital pazarlamanın en can alıcı unsurlarından biri olan influencer kampanyaları, markaların hedef kitleleriyle derin ve…

1 ay ago

Motosikletlerde İntercom Kullanımı Neden Önemli?

Motosiklet kullanmak her zaman büyük bir keyif. İşi sebebiyle saatlerce motosiklet üzerinde olan kuryeler biraz…

2 ay ago

Yeni savunma dergisi Times of Defence doğuyor

Yerli ve milli savunma enstrümanları Times of Defence ile dünyaya tanıtılacak. Savunma sanayi dergisi Times…

2 ay ago

Bilim İletişimi Gönüllülük Programı başvuruları başladı

Bilim Türkiye Eğitim Programlarının uygulandığı 7 farklı şehirde bulunan 12 merkezde "Bilim İletişimi Gönüllülük Programı"…

3 ay ago

Teknofest yarışmaları için başvurular başladı

Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST yarışmaları için başvurular başladı.…

3 ay ago

İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı ve beraberindekiler SpaceX Falcon 9 ile uzaya çıktı

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu olarak 700 kişi arasından seçilen Alper Gezeravcı bir iki ertelemenin ardından…

3 ay ago