Teknoloji

Motosikletlerde İntercom Kullanımı Neden Önemli?

Motosiklet kullanmak her zaman büyük bir keyif. İşi sebebiyle saatlerce motosiklet üzerinde olan kuryeler biraz zorluk yaşıyor olabilir. Ancak yalnızca istediğinde bu harika araçları kullanan kişiler hala maksimum keyfi almaya devam ediyor. Bu keyfin alınmasında kullanılan aksesuarlarda da çok önemli. Motosiklet intercom cihazları bu önemli aksesuarlar arasında yer alıyor. 

Grup Sürüşlerinde Kolayca Koordine Olun!

Aksesuarların önemli olarak nitelendirilmesi için birçok yönden sürücülere fayda sunuyor olması gerekli. İntercom tam olarak bunu başaran bir cihaz. Temelde bir iletişim cihazı olarak karşımıza çıkıyor. Telsizler gibi çalışan ayrıca telefona bağlanma özelliği bulunan ve belirli bir frekans üzerinden diğer sürücüler ile ücretsiz iletişime geçmenizi sağlayan bir cihaz. 


İntercomu gelişmiş bir telsiz olarak nitelendirmek mümkün. Bu ürün sayesinde grup seyahatlerinde diğer motosiklet sürücüleri ile sürekli olarak iletişim halinde olabiliyorsunuz. Bunun için telefonunuzu ya da internet bağlantınızı kullanmanıza gerek olmuyor. Telefonun çekmediği yerlerde dahi bu cihazlar aynı frekans üzerinden bir araya gelerek iletişimin devam etmesini sağlıyor. Haliyle düzenlenen gezilerde de koordinasyon çok daha rahat bir şekilde sağlanıyor. 

Navigasyon Takibini Kolayca Gerçekleştirin!

Satın alacağınız İntercomları bir kulaklık olarak da kullanmanız mümkün. Kaskınıza monte bir şekilde olacağı için bu telsizleri elinizde tutmanız gerekmiyor. Bunun yanı sıra kullanım aşamasında telefonunuza da bluetooth ile bağlamanız gerekli. Bu bağlantının sağlanmasının ardından telefonunuzdan çıkacak olan tüm sesler intercoma aktarılıyor. Böylece kaskınız varken ve rüzgar sesi etkisini gösterirken telefonunuzu duymakla uğraşmıyorsunuz. Ekstra bir kulaklık kullanımı da gerekmiyor. 

Motosikletinizi kullanırken her zaman gideceğiniz rotayı bilemeyebilirsiniz. Bu aşamada navigasyon uygulamaları adeta bir hayat kurtarıcı oluyor. Telefonunuzu telefon tutucuya koyduktan sonra gideceğiniz yerleri navigasyondan seçebilirsiniz. Navigasyondan sizlere gelecek olan yönergeler intercoma ulaşacak ve buradan size iletilecektir. Rahatlıkla motosikletinizi doğru rotada tutarak gideceğiniz yere kısa süre içerisinde ulaşabilirsiniz. 

Müzik Dinlemek Motosiklet İntercomu ile Çok Daha Konforlu!

Araç kullanırken müzik dinlemek de olmazsa olmaz alışkanlıklardan bir tanesi. Özellikle tek başınıza motosiklet kullanıyorsanız ve uzun bir yolculuğa çıktıysanız kulağınızda hafif bir müziğin olması son derece önemli. Telefonunuzdaki müziklerin size ulaşması aşamasında kulaklık kullanımı da mümkün. Ancak kask varken kulaklıkları kontrol etmek son derece zor. Bu yüzden de intercom kullanmak çok daha doğru bir tercih oluyor. 

Asıl amacı bir frekans üzerinden diğer kullanıcılara ulaşmak olan bu cihazların kulaklık kısımları kalitesiz bir şekilde üretilmemekte. Kullanıcıların sesleri net bir şekilde algılayabilmesi, dış seslerin engellenmesi ve gerektiğinde keyifle müzik dinlenebilmesi için kulaklık aşamasında çok kaliteli ürünler tercih edilmekte. Böylece İntercomları kullanırken harika bir müzik keyfine kendinizi bırakabileceksiniz. 

Güvenli Sürüş İçin İntercom Şart!

Motosiklet kullanıcılarının güvenliği için ellerini motosikletlerinden hiç ayırmamaları ya da çok kısa süreyle ayırmaları gerekli. Bunun için de İntercomların kullanımı şart. Direkt olarak gelen aramaların bu cihazlara yönelmesi, navigasyon yönergelerinin duyulması ve diğer motosiklet kullanıcıları ile kolayca konuşulabilmesi sebebiyle bu cihazlar güvenliğinizi her zaman garanti altına alıyor. Ayrıca yanma ya da eriyip akma gibi sorunlar da ortaya çıkarmadığından sürüş esnasında çok büyük aksilikler yaşamanız da mümkün olmayacak.

BT Magazin

BT Magazin, 13 Mayıs 2016'da yerli girişimleri tanıtmak için kuruldu.

Recent Posts

En İyi Influencer Ajansı Hizmetleri

Dijital pazarlamanın en can alıcı unsurlarından biri olan influencer kampanyaları, markaların hedef kitleleriyle derin ve…

1 ay ago

Yeni savunma dergisi Times of Defence doğuyor

Yerli ve milli savunma enstrümanları Times of Defence ile dünyaya tanıtılacak. Savunma sanayi dergisi Times…

2 ay ago

Bilim İletişimi Gönüllülük Programı başvuruları başladı

Bilim Türkiye Eğitim Programlarının uygulandığı 7 farklı şehirde bulunan 12 merkezde "Bilim İletişimi Gönüllülük Programı"…

3 ay ago

Teknofest yarışmaları için başvurular başladı

Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST yarışmaları için başvurular başladı.…

3 ay ago

İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı ve beraberindekiler SpaceX Falcon 9 ile uzaya çıktı

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu olarak 700 kişi arasından seçilen Alper Gezeravcı bir iki ertelemenin ardından…

3 ay ago

Minik yerli otomobil Very yola çıkmaya hazırlanıyor

İstanbul'da Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü'ndeki Teknopark'da yerli bir otomobil girişimi olduğunu biliyor muydunuz? Daha…

3 ay ago