Elektronik

Türkiye’nin yerli elektrikli otomobili: Gen Otomobil

Akıbeti ha bugün ha yarın netleşecek diye umduğumuz, babayiğitini bekleyen Tübitak projesi devam ededursun GEN OTOMOBİL isimli yerli ve elektrikli bir aracın tanıtım videosu YouTube’da yayınlandı.

Yard. Doç. Dr. Gürsel Güzel’in Facebook hesabından yapılan paylaşımda aracın fotoğrafı için “fotomontaj değildir, İstanbul Park pistinde sürüş testi sırasında çekilmiş gerçek fotoğraftır” açıklaması yapıldı.


Aracın teknik detayları henüz bilinmiyor. Güzel’in diğer paylaşımlarında 3.5 yıldır ar-ge, tasarım ve projelendirme çalışmalarının yapıldığı ve aracın elektrik enerjisi ile çalıştığı ifade ediliyor. Üretilen ilk prototip araç MMG (Mimar ve Mühendisler Grubu) tarafından organize edilen 2. Ar-Ge ve İnovasyon Zirvesi sergisinde 6 – 7 Eylül 2017 tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde  tanıtılacak.

BT Magazin

BT Magazin, 13 Mayıs 2016'da yerli girişimleri tanıtmak için kuruldu.

View Comments

  • Daha neler. Lan bu çakma otomobil. Kaportası, dizaynı herşeyi kopya. Takmışlar bir elektrik motoru al sana elektrikli türk otosu diyorlar. Tencerenin içine düdük koyup İŞTE SİZE DÜDÜKLÜ TENCERE dedikleri gibi. Yapacaksan baştan sona kadar çizimi dizaynı parça imalatı yazılımı ve diğer tüm ekipmanları ile kendin yap ki BEN YAPTIM DİYEBİLESİN.

  • Adamların hakkını yememek lazım. En azından bunlar elektrikli otomobilin motor kısmını yani bence asıl can acılı unsurlardan birini kendileri yapmış. Keşke bütün otomobili üretmek yerine sadece elektrikli otomobil motoru üretmek konusunda çalışsalar. Böylece Tubitak'ın aldığı gibi bir platform satın alıp kendi ürettikleri motorla yola devam edebilirler. Bütün arabayı üretmek gerçekten büyük bir geçmiş bilgisine ve çok fazla farklı teknolojiye hakim olmak demek. Bu 2-3 kişinin işi değil. Ama küçük bir fokus grubu ile sadece elektrikli otomobil motoruna yatırım yapılabilir. Böylece bu örnekteki gibi kocaman bir motor yerine Tesla'daki gibi daha ufak ve verimli motorlar üretmeyi başarabilirler. Yine bütün gayretleri için ellerine sağlık. Başarılarının devamını ve artmasını dileriz.

Recent Posts

En İyi Influencer Ajansı Hizmetleri

Dijital pazarlamanın en can alıcı unsurlarından biri olan influencer kampanyaları, markaların hedef kitleleriyle derin ve…

1 ay ago

Motosikletlerde İntercom Kullanımı Neden Önemli?

Motosiklet kullanmak her zaman büyük bir keyif. İşi sebebiyle saatlerce motosiklet üzerinde olan kuryeler biraz…

2 ay ago

Yeni savunma dergisi Times of Defence doğuyor

Yerli ve milli savunma enstrümanları Times of Defence ile dünyaya tanıtılacak. Savunma sanayi dergisi Times…

2 ay ago

Bilim İletişimi Gönüllülük Programı başvuruları başladı

Bilim Türkiye Eğitim Programlarının uygulandığı 7 farklı şehirde bulunan 12 merkezde "Bilim İletişimi Gönüllülük Programı"…

3 ay ago

Teknofest yarışmaları için başvurular başladı

Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST yarışmaları için başvurular başladı.…

3 ay ago

İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı ve beraberindekiler SpaceX Falcon 9 ile uzaya çıktı

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu olarak 700 kişi arasından seçilen Alper Gezeravcı bir iki ertelemenin ardından…

4 ay ago