Daha önce DeckHub’la ilgili haberini yaptığımız Adem İlter ve arkadaşları Aşkın Gedik, Fatih Kadir Akın, Muhammed Said Özcan yine güzel, pratik ve kullanışlı bir uygulama hazırladılar: Salyangoz
Gün içerisinde web denizinde 90’ların tabiri ile sörf yaparken beğendiğiniz sayfaları -en azından bir kaç tanesini- sosyal medyada paylaşıyorsunuzdur. Eğer düzenli biriyseniz iyi kategorize edilmiş bir “sık kullanılanlar” arşiviniz de vardır. Artık pek çok tarayıcı favorilerinizi bulutta tutarak evinizde, işyerinizde, cep telefonunuzda da senkron olmasını sağlıyor. Peki Salyangoz ne yapıyor?
Acele etmeyin.. Bugün pazar, keyifle okuyun..
Sosyal medyada link paylaştığımızda anlık bir etki oluşturabilir ama sürekli akıp giden diğer fotoğraf, komik video, aforizmik paylaşımlarınız arasında maalesef kaybolup gidebilir.
Aforizma, çeşitli konulardaki düşünceleri, kesinlikle bilinmesi gereken kural ve özellikleri birkaç kelime ile öz ve ahenkli olarak anlatan cümle, bir çeşit vecize veya bir slogandır. Sözcüğün kökeni Latince’deki “aphorismus” sözcüğünden gelmektedir.
Salyangoz linklerinizden oluşan yeni bir sosyal platform. İçinde sadece gün içerisinde gezindiğiniz ve paylaşmak istediğiniz linkler başlıklarıyla ve kaç saat önce ziyaret ettiğiniz bilgisiyle birlikte yer alıyor.
Twitter üzerinden login olduğunuz bu sosyal platformda başkalarını takip edebiliyorsunuz. Böylece ilgi alanınıza giren kişilerin gün içerisinde paylaştığı linkleri görebiliyorsunuz.
Neden sürekli gün içerisinde diyoruz? Çünkü Salyangoz SnapChat gibi linklerinizi sadece 24 saat tutuyor.
Biraz garip mi geldi?
Bence değil, hatta oldukça stratejik bir karar olduğunu düşünüyorum. Eğer linkler sürekli kalsaydı takipçileriniz “nasılsa orda, bir ara bakarım” diyebilir ve Salyangoz linkleriniz yüzüne bakmadığınız sık kullanılanlar arşivizin akıbetine uğrardı. Fakat linkler sadece 24 saat kalacağından bazılarının SnapChat için yaptığı gibi uykuya teslim olmadan evvel “silinmeden bakalım, bugün kim nerelerde gezinmiş” deme ihtimali yüksek.
Salyangoz nasıl çalışıyor?
Salyangoz şuan için sadece Chrome tarayıcılar üzerinde eklenti olarak çalışıyor. GitHub reposundan gördüğümüz kadarıyla Safari, Firefox ve iOS için de kolları sıvamışlar. Yakında onları da duyarız.
Chrome’da Salyangoz’a giriş yaptıktan sonra web sayfalarını gezinirken tarayıcınızın sağ tarafında görünen salyangoz simgesine tıkladığınızda o sayfayı listenize eklemiş oluyorsunuz. İstediğiniz linki daha sonra silebilirsiniz.
Power BI, iş dünyasında veri görselleştirme ve iş zekası çözümleri sunan en popüler araçlardan biri…
Togg T10X modelinin seri üretimden çıkışının 2. yıl dönümünde yeni rengi duyurdu: Ayder. Karadeniz'in eşsiz…
Araç sahipleri için otomobillerini dış etkenlerden koruma ihtiyacı, her geçen gün dahafazla önem kazanıyor. Bu…
Togg T10X araçlara yeni sürümle birlikte ADAS (Advanced Driver Assistant System / Gelişmiş Sürücü Asistan…
Birçok insan için araba sahibi olmak büyük bir hayaldir. Ancak, peşinat gerekliliği, bu hayalin gerçekleşmesini…
Kulaklık seçimi, müzik tutkunları ve gün içinde sıkça görüşme yapanlar için oldukça önemli bir konu.…
View Comments
Salyangoz Product Hunt'ta! https://www.producthunt.com/tech/salyangoz