Otizm çocuklarda üç yaşından önce başlayıp ömür boyu süren, beyin gelişimini engelleyen bir hastalıktır. Kaynağı bilinemediği için maalesef net bir tedavisi de bulunmamaktadır.
Ülkemizde 0-18 yaş arasında 352 bin otizmli çocuk bulunuyor. Bu çocukların özel eğitim almaları gerekiyor. Eğitim sorunlarının başında otizmli çocukların uzun süre eğitime odaklanamaması olarak belirtiliyor.
Kardeşi de bir otizmli olan Zafer Elçik hazırladığı Otsimo isimli mobil uygulamayla bu özel eğitimdeki odak sorununu çözmeyi hedefliyor. iOS platformu için geliştirdiği Otsimo aslında iki ayrı uygulamadan oluşuyor: Otsimo Çocuk ve Otsimo Aile.
Otsimo Çocuk otizm ve öğrenme bozukluğu olan çocukları eğitmek için uygulamalı davranış analizi (ABA) tekniği uygulanarak özel olarak geliştirilmiş onlarca eğitim amaçlı oyun içeriyor. Otsimo Aile uygulaması da diğer uygulamayı kullanan çocuğun verilerini takip etmek için ebeveynlerce kullanılıyor.
Şimdilik sadece iOS platformunda yer alan uygulamaları Android için de geliştirebilmek için Arı Kovanı isimli fon toplama sisteminde kampanya başlatan Elçik daha çok otizmli çocuğa ulaşabilmek için destek bekliyor.
Dijital çağda markaların hedef kitleleriyle etkili bir şekilde etkileşim kurabilmesi için sosyal medya vazgeçilmez bir…
Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST, 8. yılında da gençlerin inovasyon ve mühendislik tutkusuna ev…
Başakşehir Belediyesi ve Başakşehir Living Lab, 20 Şubat 2025’te girişimcilik ekosisteminin geleceğini şekillendirecek önemli bir…
TÜBİTAK BİLGEM tarafından geliştirilen MarketFiyati.org.tr, tüketicilere büyük market zincirlerindeki fiyatları karşılaştırma imkânı sunan yeni bir…
https://www.youtube.com/watch?v=cLLG9A-Ei7k Türkiye’nin yerli ve milli otomobili Togg, önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktı. 2018…
Cenoa, Amerika’dan Türkiye’ye para transferini kolaylaştıran bir fintech girişimidir. E-ticaret yapanlar ve freelancer’lar için yüksek…