Categories: Genel

İyi bir TED konuşmasının sırrı nedir? – video

İlham verici TED videolarını mutlaka duymuş, hatta bir kaç tanesini mutlaka izlemişsinizdir. Ülkemizde de çeşitli kolej ve üniversite çatıları altında TED faaliyetleri yapıldı.

TED (Technology, Entertainment, Design): her iki yılda bir Kaliforniya, Monterey’de düzenlenen bir konferanstır. Bu konferansın varoluş amacı, farklı alanlardaki ileri derecede bilgi sahibi kişilerin bilgi alışverişine zemin oluşturmaktır. İlk olarak 1984 yılında hayata geçirilen fikir, 1990 yılına kadar yaşanan kesintinin ardından aralıksız devam etmektedir. – Vikipedia


Ülkemizdeki konuşmacılar arasında “ileri derecede bilgi sahibi” kişiler olmadığını bilmek üzücü olsa da yine de TED konuşmaları yapılması, anlatılacak hikayelerimiz olması büyük atılımların küçük adımları olabilir.

TED konuşmacıları sunumlarında yüce fikirler ve derin sözler sarfediyorlar ve evet bazen güzel etkileyici konuşmalar ortaya çıkıyor. Ama bazen de yapamıyorlar.

Yukarıdaki videoda Bu Budur / This is That isimli parodi serisinin bir bölümü yer alıyor. Konuşmacı “düşünce önderi” edasıyla tamamen feyk bir sunum yaparak TED konuşmalarında seyirciyi ikna etmek için kullanılan yaygın sahne yöntemleri hicvediyor.

Parodi oldukça komik olsa da işin korkutucu tarafı, herhangi bir şey hakkında olmayan sunumu izlerken dahi seyirciler üzerinde bu sahne numaralarının işe yarıyor olması!

İşte bu nedenle bu sahte TED konuşması belki de şimdiye kadar ki en iyi konuşma olabilir. Eğer bir TED konuşmacısı olarak devet edildiyseniz artık başarılı olmak için elinizde müthiş bir örnek var.

Kaynak: Mashable

BT Magazin

BT Magazin, 13 Mayıs 2016'da yerli girişimleri tanıtmak için kuruldu.

Share
Published by
BT Magazin

Recent Posts

Dopigo: E-ticaret İşlemlerinizi Kolaylaştıran Güçlü Bir Çözüm

Dopigo, farklı pazaryerlerinde satış yapan e-ticaret firmalarının tüm işlemlerini tek bir platformda yönetmelerini sağlayan güçlü…

5 gün ago

En İyi Influencer Ajansı Hizmetleri

Dijital pazarlamanın en can alıcı unsurlarından biri olan influencer kampanyaları, markaların hedef kitleleriyle derin ve…

2 ay ago

Motosikletlerde İntercom Kullanımı Neden Önemli?

Motosiklet kullanmak her zaman büyük bir keyif. İşi sebebiyle saatlerce motosiklet üzerinde olan kuryeler biraz…

3 ay ago

Yeni savunma dergisi Times of Defence doğuyor

Yerli ve milli savunma enstrümanları Times of Defence ile dünyaya tanıtılacak. Savunma sanayi dergisi Times…

3 ay ago

Bilim İletişimi Gönüllülük Programı başvuruları başladı

Bilim Türkiye Eğitim Programlarının uygulandığı 7 farklı şehirde bulunan 12 merkezde "Bilim İletişimi Gönüllülük Programı"…

3 ay ago

Teknofest yarışmaları için başvurular başladı

Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST yarışmaları için başvurular başladı.…

3 ay ago