Elektronik

GoPro Hero 5 ve katlanabilir drone GoPro Karma tanıtıldı

GoPro 2014’de piyasaya sürdüğü Hero 4’ten sonraki ilk amiral gemisi kamerası olan Hero 5 Black‘i bugün resmi olarak duyurdu.

Şirket ayrıca GoPro Hero 5 Session’ı ve geçen yıl duyurduğu kübik orijinal Session kamerasının güncellenmiş halini de tanıttı.


GoPro’nun ilk drone’u olan ve geçtiğimiz günlerde kazara fotoğrafları şirketin kendi web sitesinde kısa bir süre yer alan GoPro Karma da Kuzey Kaliforniya’daki aynı etkinlikte dünyaya duyuruldu. Yeni drone’nun her iki kamerayla da uyumlu olduğu belirtildi.

GoPro Hero 5 Özellikleri

399 Dolarlık Hero 5 Black ve 299 dolarlık Hero 5 Session şaşırtıcı özelliklere sahip. Her iki kamera da maksimum 30 fps‘de 4K video çekebiliyor ve yaklaşık 10 m’ye kadar kılıfsız su geçirmezlik sağlıyor. Ayrıca her iki kamerada 7 dil destekli sesle kontrol sistemi mevcut. Son olarak her iki kameranın da yeni GoPro Plus isimli bulut tabanlı sistemine otomatik yedekleme alabildiğini ekleyelim.

Kameralar arasındaki önemli farklara değinelim. Hero 5 Black modelinde 12 Megapiksel fotoğraf çekebilme, 2 inçlik LCD ekran, yerleşik GPS, RAW formatı desteklemesi, düşük veya yüksek ışık ortamlarında video imkanı sağlayan Wide Dynamic Range özelliği var.

Hero 5 Session modelinde 10 megapiksel fotoğraf çekebilme özelliği var ve diğer saydıklarımız (LCD ekran, GPS, RAW ve WDR desteği) yok.

GoPro her iki kamerada Hero 4 Session’daki gibi tek butona dayalı sade bir menü sistemi uygulamış. Hero 5 Black’de fotoğraf ve video çekimi için özel butonlar da yer alıyor. Her iki kamerada stereo mikrofonlar mevcut.

GoPro yeni kameralarda daha önce hiç belirtmediği titreşimsiz çekim için “profesyonel sınıf” elektronik -ya da dijital- görüntü sabitleme sistemi olduğunu belirtti.

GoPro Karma

Etkinlikte şirketin ilk drone’u GoPro Karma’nın da yer aldığını belirtmiştik. Katlanabilir olarak tasarlanmış bu drone bir sırt çantasına sığabiliyor. Cihazın dokunmatik ekranlı kumandasının başlangıç veya uzman seviyesindeki kullanıcılar için işleri kolaylaştırdığı belirtiliyor. Karma’nın üzerinde yer alan görüntü sabitleme aparatı sökülüp bisiklete, başlığa, arabaya ya da cihazla birlikte gelen “Karma Grip” isimli el aparatına takılabiliyor.

GoPro Karma 23 Ekim’den itibaren 799 dolara alınabilecek. Hero 5’lerle uyumlu olan drone’u kameralarla birlikte almak da mümkün. Karma drone’u Hero 5 Session’la 999 dolara, Hero 5 Black ile 1099 dolara almak mümkün.

Kaynaklar: The Verge | Cnet

BT Magazin

BT Magazin, 13 Mayıs 2016'da yerli girişimleri tanıtmak için kuruldu.

Recent Posts

En İyi Influencer Ajansı Hizmetleri

Dijital pazarlamanın en can alıcı unsurlarından biri olan influencer kampanyaları, markaların hedef kitleleriyle derin ve…

2 ay ago

Motosikletlerde İntercom Kullanımı Neden Önemli?

Motosiklet kullanmak her zaman büyük bir keyif. İşi sebebiyle saatlerce motosiklet üzerinde olan kuryeler biraz…

2 ay ago

Yeni savunma dergisi Times of Defence doğuyor

Yerli ve milli savunma enstrümanları Times of Defence ile dünyaya tanıtılacak. Savunma sanayi dergisi Times…

3 ay ago

Bilim İletişimi Gönüllülük Programı başvuruları başladı

Bilim Türkiye Eğitim Programlarının uygulandığı 7 farklı şehirde bulunan 12 merkezde "Bilim İletişimi Gönüllülük Programı"…

3 ay ago

Teknofest yarışmaları için başvurular başladı

Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST yarışmaları için başvurular başladı.…

3 ay ago

İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı ve beraberindekiler SpaceX Falcon 9 ile uzaya çıktı

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu olarak 700 kişi arasından seçilen Alper Gezeravcı bir iki ertelemenin ardından…

4 ay ago