Etkinlik

2023 (100.yıl) TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla “100. Yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni” Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, bilgi ve bilimin insanlığın gelişimine yönlendirdiğini vurgulayarak, bilim ve teknolojiyi adalet için kullanma çabasını dile getirdi. Mandal, TÜBİTAK’ın 6 bin 253 personel ve 12 araştırma merkeziyle geleceğe odaklandığını belirtti.


TÜBİTAK’ın, bilim ve teknolojiyi tasarlayan, geliştiren ve üreten bir ülke olma sorumluluğunu üstlendiğini vurgulayan Mandal, bu amaçla gece gündüz çalıştıklarını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belirlediği “Türkiye Yüzyılı” hedefine uygun olarak, tüm ekosistem paydaşlarıyla işbirliği yaparak birikimlerini ortaya koyduklarını söyledi.

Mandal, TÜBİTAK’ın diğer ülkelerin benzer kuruluşlarıyla karşılaştırıldığında uluslararası işbirlikleri ve liderlik rolleriyle öne çıktığını belirtti. Kurumun, Türkiye’nin yanı sıra küresel düzeyde etkili bir bilim ve teknoloji paydaşı olduğunu vurguladı.

Ayrıca Mandal, gençlerin Türkiye’yi uluslararası platformlarda başarıyla temsil ettiğine dikkat çekerek, bu yıl düzenlenen “Uluslararası ve Bölgesel Bilim Olimpiyatları” ile “Uluslararası Araştırma Proje Yarışmaları”nda elde edilen başarıları paylaştı.

TÜBA (Türkiye Bilimler Akademisi) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Gazze’de İsrail tarafından yürütülen sistematik soykırımı vurgulayarak, Türkiye’nin güçlenmesinin mazlum coğrafyalar için umut olduğunu belirtti. Şeker, Türkiye’nin kendi kararlarını alabilmesi ve proaktif bir dış politika izlemesi gerektiğini ifade etti. Bilim insanları ve gençlerin bu süreçte önemli bir sorumluluk üstlendiğini dile getiren Şeker, bu sorumluluğun sürekli çalışmak ve üretmek anlamına geldiğini söyledi. Cumhuriyet’in ilerlemesine katkı sağlamanın, ancak bu bilinçle gerçekleşebileceğini vurguladı.

TÜBA’nın devletin ve milletin bilime verdiği önemi ödüller, araştırma destekleri ve burslarla teşvik ettiğini belirten Şeker, Türkiye’yi uluslararası bilim çevrelerinde temsil ederek bilim diplomasisine katkı sağladıklarını kaydetti. Ülkenin ulusal bilimler akademisi olarak, uluslararası bildirilerde ve raporlarda yer almak için çaba sarf ettiklerini vurgulayan Şeker, bilim akademisi olarak hedeflerinin, toplumları olumsuz etkileyen dijital ve sosyal medyanın yanlış algılarından koruyarak, bilimsel değerlere sahip, saygılı bir nesil yetiştirmek olduğunu ifade etti.

BT Magazin

BT Magazin, 13 Mayıs 2016'da yerli girişimleri tanıtmak için kuruldu.

Recent Posts

En İyi Influencer Ajansı Hizmetleri

Dijital pazarlamanın en can alıcı unsurlarından biri olan influencer kampanyaları, markaların hedef kitleleriyle derin ve…

2 ay ago

Motosikletlerde İntercom Kullanımı Neden Önemli?

Motosiklet kullanmak her zaman büyük bir keyif. İşi sebebiyle saatlerce motosiklet üzerinde olan kuryeler biraz…

2 ay ago

Yeni savunma dergisi Times of Defence doğuyor

Yerli ve milli savunma enstrümanları Times of Defence ile dünyaya tanıtılacak. Savunma sanayi dergisi Times…

3 ay ago

Bilim İletişimi Gönüllülük Programı başvuruları başladı

Bilim Türkiye Eğitim Programlarının uygulandığı 7 farklı şehirde bulunan 12 merkezde "Bilim İletişimi Gönüllülük Programı"…

3 ay ago

Teknofest yarışmaları için başvurular başladı

Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST yarışmaları için başvurular başladı.…

3 ay ago

İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı ve beraberindekiler SpaceX Falcon 9 ile uzaya çıktı

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu olarak 700 kişi arasından seçilen Alper Gezeravcı bir iki ertelemenin ardından…

4 ay ago