Elektronik

Onion Omega2 ve bileşenleri Türkiye’de satışa sunuldu

Dünya çapında “5 dolarlık Linux Bilgisayar” olarak üne kavuşan ve Kickstarter, Indiegogo gibi kitle fonlama sitelerinde toplamda $1.5 milyon dolarlık bir fon elde eden geliştirme platformu Omega2 ve bileşenleri Türkiye’de satışa sunuldu.

Meraklıları tarafından satışa sunulması beklenen Omega2, geçtiğimiz ay Onion firması tarafından distribütörlere dağıtılmaya başlandı. Onion’ın “Where To Buy” listesinde Türkiye başlığında yer alan RoboKolik, ürünü dünyada ilk satışa sunan firmalar arasında yer alıyor. Onion’ın Türkiye distribütörü olan RoboKolik, yakında Omega2 için bir çok proje ve atölye çalışması sunacağını belirtiyor.


Kendi küçük marifeti büyük

Omega2 sadece 4 cm boyunda olmakla beraber üzerinde Wi-Fi, depolama alanı ve SD Kart slotu (sadece Omega2+ modelinde) barındıran tam bir Linux bilgisayar. Gelişmiş bir IoT (nesnelerin interneti teknolojisi) potansiyeline sahip bu minik canavar kendi platformu ve uygulamaları sayesinde uzaktan kontrol edilebiliyor. Ayrıca Omega2, Arduino’nun düşük güç tüketimi ve Raspberry Pi’nin gücünü birleştiriyor. Wi-Fi dahil bütün fonksiyonları çalışırken 200 mA akım çeken Omega 2 tıpkı Raspberry Pi gibi bir GPIO (genel amaçlı giriş çıkış birimleri) arayüzüne sahip.

Raspberry Pi’dan farklı olarak, üzerindeki depolama alanı sayesinde farklı bir SD karta işletim sistemi yükleyip geliştirme kartına geri takmanız gerekmiyor! Sadece Omega2 ile hemen projenizi tasarlayıp aktif hale getirebiliyorsunuz.

Omega2, 40 TL’lik Türkiye satış fiyatı ile Raspberry Pi 3’ün dörtte biri fiyata sahip; makerlar için hep hayal ettikleri özellikleri barındıran uygun fiyatlı bu geliştirme kartı Arduino kartlarıyla yapabileceklerinizden çok daha fazlasını sunuyor. Fiyat / performans açısından da benzer prototipleme platformalarından öne çıkıyor.

Çok geniş bir dökümantasyon, kendisine ait aktif bir kitle ve WiKi sayfası olan Omega 2’nin YouTube’da yayınlanmış bir çok proje videosunu bulabilirsiniz. Ayrıca ücretsiz sunulan bir proje kitapçığı da mevcut.

 

BT Magazin

BT Magazin, 13 Mayıs 2016'da yerli girişimleri tanıtmak için kuruldu.

Recent Posts

TEKNOFEST 2025: Türkiye’nin En Büyük Teknoloji Festivali Heyecanla Başlıyor!

Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST, 8. yılında da gençlerin inovasyon ve mühendislik tutkusuna ev…

5 gün ago

Basaksehir Living Lab 2025 Kick-Off Etkinliğine Kayıtlar Başladı

Başakşehir Belediyesi ve Başakşehir Living Lab, 20 Şubat 2025’te girişimcilik ekosisteminin geleceğini şekillendirecek önemli bir…

1 hafta ago

TÜBİTAK’tan Yeni Alışveriş Platformu MarketFiyati.org.tr ile Market Fiyatlarını Karşılaştırın

TÜBİTAK BİLGEM tarafından geliştirilen MarketFiyati.org.tr, tüketicilere büyük market zincirlerindeki fiyatları karşılaştırma imkânı sunan yeni bir…

1 hafta ago

Togg 50 bininci T10x’i sahibi ile buluşturdu.

https://www.youtube.com/watch?v=cLLG9A-Ei7k Türkiye’nin yerli ve milli otomobili Togg, önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktı. 2018…

2 hafta ago

ABD’de 3 dakikada banka hesabı açmak mı? Türk girişimi CENOA ile tanışın.

Cenoa, Amerika’dan Türkiye’ye para transferini kolaylaştıran bir fintech girişimidir. E-ticaret yapanlar ve freelancer’lar için yüksek…

2 hafta ago

SEO ve SEO Hizmeti

Günümüzde dijital pazarlamanın önemi giderek artarken, işletmelerin çevrimiçi varlıklarını güçlendirmek için SEO (Search Engine Optimization)…

3 hafta ago