Manşet

Google’ın deneysel yapay zeka çalışması “Move Mirror” hareketinizi algılayıp benzer fotoğrafları karşınıza çıkarıyor

Google’ın deneysel çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. Move Mirror isimli makine öğrenmesi çalışması web kamerasıyla kullanıcının hareketlerini gerçek zamanlı olarak algılayıp 80 bin fotoğrafla eşleştiriyor ve kullanıcının yaptığı hareketin benzerinin bulunduğu fotoğrafı ekrana getiriyor. Ayrıca bu fotoğraflardan gif yapmak da mümkün.

Yazılım eşleşen bir görüntüyü bulmak için yalnızca poz bilgisini kullanıyor. Kullanıcı web kamerasının karşısına geçtiğinde görüntüsü işleniyor. Poz olarak, sağ omuz, sol ayak bileği, sağ kalça, burun vb. gibi 17 vücut bölümünün göreceli lokasyonu tespit edilip bu özelliklere göre önceden işlenmiş 80 bin fotoğraf arasından eşleştirilme yapılıyor. Eşleştirme için ırk, cinsiyet, boy, vücut tipi veya başka herhangi bir bireysel özellik hesaba katılmıyor.


Google makine öğrenimini kodlayıcılar için daha erişilebilir hale getirmek ve insanları bu teknolojiyi denemeye teşvik etmek için bu tarz deneysel çalışmalar hazırlıyor. Böylece bilgisayarla görme (computer vision) tekniklerinin yeni ve eğlenceli yollarla nasıl kullanılabileceğine dair fikir oluşuyor. Web kamerası üzerinden QR kod okuma, barkod okuma gibi işlevler rahatlıkla yerine getirilebiliyor. Yazılımın yeteneklerinin bunlarla sınırlı kalmadığını görmek yazılımcılar için iyi bir motivasyon kaynağı olabilir.

Web kamerası devredeyken fotoğraflar Google’ın sunucularına gönderiliyor mu?

Kullanıcılar Move Mirror’u denemek için web kamerasının browser tarafından kullanılmasına onay vermeleri gerekiyor. Haliyle bu durum akıllarda “acaba bu görüntülerim Google sunucularına gönderiliyor mu?” sorusunu getiriyor. Google’ın bu konuda net bir cevabı var: Hayır.  Move Mirror ile etkileşim halindeyken fotoğraflar herhangi bir Google sunucusuna gönderilmiyor. Tüm görüntü tanıma işlemi, tarayıcınızda yerel olarak gerçekleştiriliyor.

Google’ın deneysel yapay zeka çalışması Move Mirror’a buradan erişebilebilirsiniz.

 

BT Magazin

BT Magazin, 13 Mayıs 2016'da yerli girişimleri tanıtmak için kuruldu.

Recent Posts

Sosyal Medya Analitiklerinden Yararlanarak Etkili İçerik Stratejisi Oluşturma

Dijital çağda markaların hedef kitleleriyle etkili bir şekilde etkileşim kurabilmesi için sosyal medya vazgeçilmez bir…

1 ay ago

TEKNOFEST 2025: Türkiye’nin En Büyük Teknoloji Festivali Heyecanla Başlıyor!

Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST, 8. yılında da gençlerin inovasyon ve mühendislik tutkusuna ev…

2 ay ago

Basaksehir Living Lab 2025 Kick-Off Etkinliğine Kayıtlar Başladı

Başakşehir Belediyesi ve Başakşehir Living Lab, 20 Şubat 2025’te girişimcilik ekosisteminin geleceğini şekillendirecek önemli bir…

2 ay ago

TÜBİTAK’tan Yeni Alışveriş Platformu MarketFiyati.org.tr ile Market Fiyatlarını Karşılaştırın

TÜBİTAK BİLGEM tarafından geliştirilen MarketFiyati.org.tr, tüketicilere büyük market zincirlerindeki fiyatları karşılaştırma imkânı sunan yeni bir…

2 ay ago

Togg 50 bininci T10x’i sahibi ile buluşturdu.

https://www.youtube.com/watch?v=cLLG9A-Ei7k Türkiye’nin yerli ve milli otomobili Togg, önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktı. 2018…

2 ay ago

ABD’de 3 dakikada banka hesabı açmak mı? Türk girişimi CENOA ile tanışın.

Cenoa, Amerika’dan Türkiye’ye para transferini kolaylaştıran bir fintech girişimidir. E-ticaret yapanlar ve freelancer’lar için yüksek…

2 ay ago