İstinye Üniversitesi Dijital Oyun Tasarımı 1. sınıf öğrencisi Tolga Ünlü, kendi tasarladığı ve yazılımını gerçekleştirdiği Magfi adlı mobil uygulamayı hayata geçirdi. Hem geliştiricisi hem de projenin kurucu ortağı olan Ünlü ’’Magfi; ortak ilgi alanları olan kişilerin WhatsApp, Telegram, Discord, Slack gibi uygulamalardaki toplulukları keşfetmesine olanak sağlayan bir mobil uygulama.’’ olarak tanımladı.
Bilhassa Covid-19 salgını süresince tüm sektörlerde etkisini arttıran dijitalleşme süreci mobil iletişim uygulamalarını da ön plana çıkarıyor. Magfi adlı bu mobil uygulama, ortak ilgi alanları olan kişilerin birbirleriyle iletişime geçebilmelerine imkan sağlıyor. 11 kişilik bir ekiple sürekli gelişen Magfi’ye, App Store ve Google Play ve web üzerinden erişmek mümkün.
‘’Söz Sahibi Olabilmek İçin Üretici Konumda Olmamız Gerekiyor.’’
Çok küçük yaşlardan itibaren yazılımla ilgilendiğini ifade eden Tolga Ünlü:’ “Üniversite tercihleri belli olduktan sonra benimle aynı bölümü kazanan kişilerle iletişime geçmek istedim. Ancak çok başarılı olamadım ve bu alanda bir eksikliğin olduğunu fark ettim. Böylelikle projenin tohumları atılmış oldu.’’ sözleriyle uygulamanın ortaya çıkış sürecini anlattı. Hızla büyüyen yazılım alanında sürekli gelişmenin çok önemli olduğuna vurgulayan genç geliştirici “İnternet yazılımları, hayattan bağımız kopmadan geleneksel iş yapım şekillerimizi gözden geçirmemizi ve yeni düzene ayak uydurmamızı sağladı. Böyle bir çağda söz sahibi olabilmek için teknoloji alanında üretici konumda olmamız gerekiyor.’’ dedi.
Dünyanın en büyük sosyal medya platformu olmayı hedefleyen gençler, Magfi ile birçok programa ve yarışmaya katılıp iş fikirlerinin ticarileşmesine katkı sağladı. TÜSİAD tarafından gerçekleştirilen ‘Bu Gençlikte İş Var’ programına da başvuran Magfi binlerce proje arasından ilk 35’e girerek, Girişimcilik Kampı’na katılmaya hak kazandı. Ayrıca Avrupa’nın en büyük yatırım ağı olan Startup Wise Guys ile ODTÜ’nün global girişimleri desteklediği Growth Circuit ve Elginan Vakfı iş birliği ile düzenlenen Yeni Fikirler Yeni İşler programında da yer aldı.
Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST, 8. yılında da gençlerin inovasyon ve mühendislik tutkusuna ev…
Başakşehir Belediyesi ve Başakşehir Living Lab, 20 Şubat 2025’te girişimcilik ekosisteminin geleceğini şekillendirecek önemli bir…
TÜBİTAK BİLGEM tarafından geliştirilen MarketFiyati.org.tr, tüketicilere büyük market zincirlerindeki fiyatları karşılaştırma imkânı sunan yeni bir…
https://www.youtube.com/watch?v=cLLG9A-Ei7k Türkiye’nin yerli ve milli otomobili Togg, önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktı. 2018…
Cenoa, Amerika’dan Türkiye’ye para transferini kolaylaştıran bir fintech girişimidir. E-ticaret yapanlar ve freelancer’lar için yüksek…
Günümüzde dijital pazarlamanın önemi giderek artarken, işletmelerin çevrimiçi varlıklarını güçlendirmek için SEO (Search Engine Optimization)…