Dünyada bir ilk olan el yakmayan ve masa şeklindeki ocak 3 buçuk yılda üretildi. DexCook firmasının geliştirdiği ve Avrupa uyumluluk belgesine sahip olan cihaz yurt dışından da ilgi görüyor.
Şirketin kurucusu Recai Üçok’un TRT’ye yaptığı açıklamaya göre bu ocak 1 lt suyu geleneksel ocaklara nazaran neredeyse 1/4 oranında bir sürede kaynatabiliyor. Gizli indüksiyon sistemi kullanan ocak mutfak tezgahı görünümüyle hem kullanışlı hem de oldukça şık görünüyor. Ocağın üstünde termal şoka ve çizilmeye dayanıklı, kir tutmayan bir plaka bulunuyor.
Farklı taleplere göre tezgah alanının istenilen bölgesine indüksiyon yerleştirilebiliyor. Bu alanların yeri ışıklandırma ile kolayca anlaşılabiliyor. Minimalist tarza uygun olarak tasarlanan ocağın üstünde herhangi bir çıkıntı girinti bulunmuyor. Bu sayede kolayca temizlenebiliyor. Ocak mutfağınızda ada şeklinde tasarlanabildiği gibi klasik mutfak tezgahı olarak da uygulanabiliyor.
Gizli indüksiyon mekanizması tezgahı değil doğrudan tencereyi ısıttığı için tezgah sadece tencerenin yaydığı kadar ısınıyor. Bu sayede tezgahın bir tarafında yemek pişerken başka bir tarafında iş yapmak, bilgisayar, tablet gibi elektronik eşyaları kullanmak mümkün olabiliyor.
Bu inovatif ürün pek çok güvenlik sensörü ile birlikte çalışıyor. Tencere ocağın üzerinde belli bir süre hiç kimse müdahale etmeden duruyorsa ocak kendini kapatıyor. Dokunmatik bir sistemle kumanda edilebilen ocak akıllı telefon uygulaması ile de kontrol edilebiliyor.
İndüksiyonlu ocaklar açık uçlu elektrik devreleri gibidir. Kablosuz şarj ünitelerine de benzetilebilir. Üzerine indüksiyon uyumlu bir tencere/tava konduğunda devre tamamlanır. Tencere ocağın üzerine konduğunda ocağın içerisindeki bobinlerin oluşturduğu manyetik alan tencereyi indükleyerek ısıtır. Yani ısı doğrudan tencerenin/tavanın içerisinde oluşur, ortam ısıtılmaz o nedenle verimi yüksek olur. Normal tencereler, elimiz ya da diğer eşyalar bu devreyi tamamlayamaz. O nedenle elimiz yanmaz.
Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST, 8. yılında da gençlerin inovasyon ve mühendislik tutkusuna ev…
Başakşehir Belediyesi ve Başakşehir Living Lab, 20 Şubat 2025’te girişimcilik ekosisteminin geleceğini şekillendirecek önemli bir…
TÜBİTAK BİLGEM tarafından geliştirilen MarketFiyati.org.tr, tüketicilere büyük market zincirlerindeki fiyatları karşılaştırma imkânı sunan yeni bir…
https://www.youtube.com/watch?v=cLLG9A-Ei7k Türkiye’nin yerli ve milli otomobili Togg, önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktı. 2018…
Cenoa, Amerika’dan Türkiye’ye para transferini kolaylaştıran bir fintech girişimidir. E-ticaret yapanlar ve freelancer’lar için yüksek…
Günümüzde dijital pazarlamanın önemi giderek artarken, işletmelerin çevrimiçi varlıklarını güçlendirmek için SEO (Search Engine Optimization)…