Çay Kahve İnsan kanalının bu hafta “Ben Girişim” başlığı altında misafir ettiği Codela yazılımcıların programlama yeteneklerini online kodlama sorularıyla ölçmeyi sağlıyor.
İşe alımlarda başvuran kadar başvuruyu değerlendirecek kişinin de önemli olduğunu farkeden girişimciler bunu bir standarda oturtmak için kolları sıvar ve bu girişimi kurarlar. Platformu hem yazılımcı adayları hem de şirketler kullanabiliyor. Yazılımcılar uygulama yeteneklerini platform üzerinde sorular çözerek geliştirirken şirketler de kendilerine başvuran adayları kolay ve hızlı bir şekilde her aday için eşit şartlarda değerlendirmeye tabii tutabiliyor.
Şirketler Codela’yı üç farklı şekilde kullanabiliyor. En hızlı çözüm olarak yeteneklere göre önceden hazırlanmış testleri adaylara uygulayabiliyorlar veya Codela soru bankasından kendileri sınav oluşturabiliyorlar. Eğer isterlerse çok beğendikleri ve vazgeçmek istemedikleri kendi hazırladıkları sorular varsa bunları da platforma girip kendi sınavlarını kendi sorularıyla oluşturabiliyorlar.
Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST, 8. yılında da gençlerin inovasyon ve mühendislik tutkusuna ev…
Başakşehir Belediyesi ve Başakşehir Living Lab, 20 Şubat 2025’te girişimcilik ekosisteminin geleceğini şekillendirecek önemli bir…
TÜBİTAK BİLGEM tarafından geliştirilen MarketFiyati.org.tr, tüketicilere büyük market zincirlerindeki fiyatları karşılaştırma imkânı sunan yeni bir…
https://www.youtube.com/watch?v=cLLG9A-Ei7k Türkiye’nin yerli ve milli otomobili Togg, önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktı. 2018…
Cenoa, Amerika’dan Türkiye’ye para transferini kolaylaştıran bir fintech girişimidir. E-ticaret yapanlar ve freelancer’lar için yüksek…
Günümüzde dijital pazarlamanın önemi giderek artarken, işletmelerin çevrimiçi varlıklarını güçlendirmek için SEO (Search Engine Optimization)…